Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ -ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
η Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του Γυμνασίου Επανομής, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχονται υγεία στα παιδιά σας, σε σας και τις οικογένειες σας. Καλή πρόοδο στους μαθητές μας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που έχουν χαράξει. Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας αναφέρουμε ότι για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχουμε στενή συνεργασία μαζί σας.

Α) Παρακαλούμε να φροντίσετε:
1. Να δηλώσετε τυχόν αλλαγές στα στοιχεία των παιδιών σας και να τακτοποιήσετε όποιες εκκρεμότητες έχετε σχετικά με την εγγραφή ,την κηδεμονία, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας .
2. Να δηλώσετε στη Διεύθυνση του σχολείου, αν υπάρχουν, προβλήματα υγείας των παιδιών σας και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
3.  Αν για κάποιο λόγο το παιδί σας δεν έλθει στο σχολείο το πρωί, ενημερώστε μας τηλεφωνικά στο 23920 -41220.

Β) Παρακαλούμε να συστήσετε στα παιδιά σας :
1. Δεν επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα. Για κάθε περίπτωση επικοινωνιακής ανάγκης υπάρχει στο σχολείο καρτοτηλέφωνο. Να εφοδιάσετε τα παιδιά σας με τηλεκάρτα.
2. Απαγορεύεται το κάπνισμα.
3. Να μην απομακρύνονται
από το χώρο του σχολείου χωρίς άδεια.
4. Απαγορεύεται η προσέλευση τρίτων προσώπων στον αύλειο χώρο.
5. Να σέβονται τους καθηγητές τους, τους συμμαθητές τους και το σχολικό χώρο, γιατί η γνώση έχει αξία όταν συνοδεύεται  με  την ανθρωπιά.
6. Είναι αναγκαίο να υπάρχει τάξη, πειθαρχία και ηρεμία για να παραχθεί σοβαρό σχολικό έργο στο γνωστικό, στο συναισθηματικό και στον ψυχοκινητικό τομέα της μάθησης.
7. Όποια ζημία παρατηρείται, αποκαθίσταται από όποιον την προξενεί.
8. Για την αποτελεσματική οργάνωση και καλή λειτουργία  του σχολείου  να προσέχουν στην πρωινή συγκέντρωση τις ανακοινώσεις μας και να μεταφέρουν τις όποιες ανακοινώσεις μας  σωστά  στους κηδεμόνες και να τηρούνται οι κανονισμοί από όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Γ) Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου είναι:
1η
08:15 – 09:00
2η
09:05 – 09:50
3η
10:00 – 10:45
4η
10:55 – 11:40
5η
11:50 – 12:35
6η
12:40 – 13:20
7η
13:20 – 14:00

Δ) Γενικά για τη φοίτηση:
Επειδή ο καλός κηδεμόνας είναι – εκτός των άλλων – και ο ενημερωμένος κηδεμόνας, επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη φοίτηση των μαθητών μας.
1) Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης του μαθητή ευθύνεται εξ ολοκλήρου ο κηδεμόνας.
2) Οι απουσίες αριθμούνται ανά μία κάθε διδακτική ώρα.
3) Στην περίπτωση περιπάτου του σχολείου οι απουσίες υπολογίζονται για όλες τις διδακτικές ώρες.
4) Αμέσως μετά τη συμπλήρωση 30 απουσιών δικαιολογημένων ή αδικαιολόγητων, ενημερώνεται ο κηδεμόνας  με επιστολή  ταχυδρομικά και στη συνέχεια κάθε μήνα από 1η έως 5η του μήνα ακολουθείται η ίδια διαδικασία.
5) Ο κηδεμόνας, και  ανεξάρτητα με την επιστολή  που αναφέρουμε παραπάνω, οφείλει να προσέρχεται στο σχολείο το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα  κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, για να ενημερώνεται υπεύθυνα και ενυπόγραφα  για τη φοίτηση του μαθητή.
6) Για να είναι επαρκής η φοίτηση των μαθητών θα πρέπει το σύνολο των απουσιών να μην ξεπερνά τις 114, από τις οποίες οι πάνω από τις 64 πρέπει να είναι δικαιολογημένες.
7) Τρόπος δικαιολόγησης των απουσιών:
·         Μέχρι 2 συνεχόμενες ημέρες:
Από τον κηδεμόνα. ( Ο κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει τις απουσίες το πολύ 10 ημερών αθροιστικά για όλο το έτος και μόνο όταν απουσιάζει ο μαθητής σε όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος του σχολείου).
·         Πάνω από 2 συνεχόμενες  ημέρες:
Από γιατρό ιδιώτη ή δημόσιο, τη γνωμάτευση του οποίου προσκομίζει ΜΟΝΟΝ ο κηδεμόνας στο σχολείο κι επισυνάπτεται στην αίτηση του.
·         Μεμονωμένες ή συνεχείς απουσίες κατά τη διάρκεια του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος λειτουργίας του σχολείου:
Από τη Διευθύντρια του σχολείου και κατά την κρίση της.
                                                 

           8) ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχετικά δικαιολογητικά για τις απουσίες να προσκομίζονται αποκλειστικά από τον κηδεμόνα μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες το πολύ, μετά την επάνοδο του μαθητή στο σχολείο, διαφορετικά θεωρούνται εκπρόθεσμα.
     9) Σας ενημερώνουμε ότι  οι  ημέρες που μπορείτε να προσέρχεστε  στο σχολείο και  να ενημερώνεστε από τους διδάσκοντες καθηγητές είναι  Τετάρτη 16-10-2013,Δευτέρα 18-11-2013,Παρασκευή 20-12-2013,Τρίτη 21-01-2014,Δευτέρα 24-02-2014,Πέμπτη 20-03-2014,Τρίτη 29-04-2014,Τετάρτη 07-05-2014.



Κλείνοντας θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να σημειώσουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι αφορά τα παιδιά σας και την επίδοση τους.
Ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέσατε να μελετήσετε τα παραπάνω.

 Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΑΓΓΕΛΗ   ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ

0 σχόλια: